Antrenor.MD acum 1 an
blog.antrenor.md #nutritie-si-dieta

5 alimente pentru creșterea masei musculare

Există o mulțime de alimente care pot ajuta la creșterea masei musculare. Dar ce-ar fi dacă ar trebui să alegi doar cinci alimente pe care le-ai consuma tot restul vieții?
În acest caz, poate îți dorești alimente care te ajută să acoperi o mulțime de nevoi nutriționale, pentru a nu pierde din musculatura prețioasă. Printre aceste nevoi se numără și:


Proteinele: pentru a ajuta la creșterea și repararea musculaturii și a altor țesuturi.

Lipidele: pentru a stimula hormonii corespunzători și a reduce inflamația; acizii grași esențiali precum, omega 3 sunt ideali în acest sens.

Fitonutrimentele, vitaminele și mineralele, pentru a ajuta la menținerea unei stări de sănătate optime.

În general, nutrimente cu un conținut bogat de calorii, pentru a asigura un aport suficient de energie.1 Somon


Atunci când vine vorba despre alimente optime pentru creșterea masei musculare, trofeul i se acordă somonului. Acesta are un conținut foarte mare de proteine și acizi grași omega 3, două nutrimente esențiale pentru creșterea și repararea țesutului muscular, dar și pentru a-ți potoli foamea. Există o mulțime de modalități pentru a găti somonul. De asemenea, somonul este bogat în nutrimente cheie, precum seleniul, vitamina D, B12, niacinul și vitamina D. Lista poate continua cu toate beneficiile pentru sănătate, asociate somonului, precum reducerea colesterolului și îmbunătățirea memoriei. Dacă nu preferi peștele (anumitor persoane nu le place peștele), poți opta pentru carnea de vită, atât timp cât animalul a fost hrănit natural.


2 Ouă


Imediat după somon, ouăle conțin foarte multe nutrimente esențiale pentru creșterea masei musculare. Le poți găti într-o mulțime de feluri, pentru a te menține în formă și a nu te plictisi de ele. Ouăle conțin în jur de 7-8 grame de proteine per ou, fără a menționa acizii grași omega 3, vitaminele și mineralele. Mai multe studii au demonstrat că acele persoane care consumă ouă la micul dejun sunt mai puţin predispuse să mănânce prea mult în timpul zilei. Acestea au un conținut bogat de colesterol, care este benefic pentru o producere optimă de hormoni. Totuși, nu trebuie să uiți să îți controlezi porția.


3 Migdale


Dintre toate soiurile de nuci, migdalele au cel mai variat aport de nutrimente. Acestea sunt perfecte pentru creșterea musculară. Cu un conținut mare de proteine și fibre, migdalele te ajută să ai o senzație de sațietate, ajutând în acelaşi timp la refacerea mușchilor solicitaţi. De asemenea, conțin o cantitate mare de grăsimi sănătoase care potolesc foamea, calmează durerile de la nivelul articulațiilor, au un efect benefic pentru procesul de învățare și oferă energie.


4 Cartofi dulci


Dintre toți carbohidrații care conțin amidon, cartofii dulci sunt cea mai bună alegere. Sunt ușor de preparat și au un gust dulce. Cartofii dulci conțin un complex de carbohidrați cu vitamina A și B, precum și fibre care îl ajută pe un atlet care urmează o dietă să aibă o senzație de sațietate. Se pot consuma înainte și după antrenamentele fizice şi la orice altă masă.


5 Mere


Trebuie să consumi acest fruct din mai multe motive.. Acestea reprezintă un aliment optim care poate fi consumat după antrenamentele fizice și o foarte bună sursă de carbohidrați, electroliți și fibre (în special conținutul valoros de pectină din mere). Coaja acestora conține o mulțime de fitonutrimente necesare organismului. În plus, textura crocantă, gustul dulce și numărul redus de calorii fac din aceștia un aliment perfect pentru a-ți potoli foamea, fiind important pentru acele nopți când ai poftă de ceva dulce.

0
813
Sfaturi pentru incepatoare – primele exercitii cu greutati

Sfaturi pentru incepatoare – primele exercitii cu greutati

1693481962.png
Antrenor.MD
acum 1 an
Antrenament de 20 minute pentru picioare senzationale

Antrenament de 20 minute pentru picioare senzationale

1693481962.png
Antrenor.MD
acum 1 an
Cele mai eficiente exercitii pentru un abdomen plat

Cele mai eficiente exercitii pentru un abdomen plat

1693481962.png
Antrenor.MD
acum 1 an
Metoda ideala de antrenament

Metoda ideala de antrenament

1693481962.png
Antrenor.MD
acum 1 an
Febra Musculara

Febra Musculara

1693481962.png
Antrenor.MD
acum 1 an